Elcigg har även några andra namn som den brukar benämnas som, bland annat som elektronisk cigarett, e-cigarett, eller elcigarett. Detta är en apparat som är batteridriven, och till utseende liknar det en riktig cigarett. Det som är så unikt med en elcigg är att det finns modeller där en e-vätska ska doseras in innan man kan ta och använda den. De modeller av elcigg som finns och som ser till att förbrukaren får själv på egen hand dosera e-vätskan och därför kan denna modell på något sätt inte se ut som en tobakscigarett.

Den förångaren som finns i elciggen brukar omvandla blandningen som består av propylenglykol, vatten och glycerol samt de smakämnet som man väljer (antingen utan eller med nikotin). När den här omvandlingen sker så skapas en vattenånga som liknar rök mer eller mindre. Ångan är helt luktfri, och inom några sekunder så försvinner den när man använder den.

Shopping av elcigg är smidigt både på nätet och i butik.

Man kan både handla elcigg på nätet och även i en elcigg butik där köpet kan avslutas. När du kommer till elcigg butiken kan du få hjälp av personalen som finns som kan svara på ens frågor väldigt snabbt. När du kommer till butiken kan du verkligen känna och se alla elcigg som finns för att sedan bestämma dig vilken modell du önskar köpa.

Det här är ett fantastiskt köp för dig som gärna vill byta ut den dödliga rökningen mot en helt vanlig elcigg. Det är inte så att det kostar så mycket och detta kan man lätt ge sina pengar på. Det är även något som din hälsa och ditt välmående kommer tacka dig för, då detta inte påverkar dig lika mycket som en vanlig cigarett brukar. Därför ska du se till om du inte har en elcigg hemma, att investera i en sådan här för att minska din riktiga rökning.